Як самостійно купити однокімнатну квартиру у Львові?

Як самостійно купити однокімнатну квартиру у Львові?

Ви вже багато років мрієте переїхати у власну квартиру у Львові та ось, нарешті, рішення прийнято. Залишилося зовсім небагато, знайти та купити відповідну нерухомість. У цей момент з'являється безліч проблем. Щоб не залишитися без житла та без великої грошової суми важливо підійти до питання відповідальна вивчивши тонкощі його офіційного боку. Для цього варто прислухатися до порад професійних ріелторів, які знаються на особливостях ринку нерухомості.

З чого почати покупку нерухомості?

В першу чергу, перш ніж починати підшукувати житлоплощу у Львові потрібно визначитися який варіант виходячи з ваших побажань та фінансових можливостей, буде оптимальним. Також чітко сформулюйте, для чого купується житло, попередньо визначившись з наступними аспектами:

  • Які розміри житла задовольняють потреби всіх членів сім'ї?
  • Підходить вам квартира в новому житловому комплексі або краще вторинний ринок нерухомості?
  • Яку грошову суму ви можете витратити на дорогу операцію?

Особливу увагу приділіть:

  • місцю розташування нерухомості – мікрорайон, поверх та інші особливості;
  • плануванню приміщень та виду, що відкривається з вікон;
  • стану житлоплощі – з новим ремонтом або без нього.

Якщо покупець не володіє достатнім досвідом у даному питанні, то вибір квартири створить безліч труднощів. Цілком логічна – чітко орієнтуватися в особливостях ринку нерухомості можна тільки провівши не один десяток угод. Тому середньостатистичному споживачеві доведеться запастися терпінням та підготуватися витратити багато часу на пошук єдиного відповідного варіанту, щоб житло приносило тільки радість.

Шукаємо пропозиції що підходять

Якщо ваші фінансові можливості відповідають статусу нерухомості, обраному виходячи з переваг всіх членів сім'ї, варто перейти до наступного кроку – пошуку оголошень. Сьогодні купити квартиру у Львові без посередників не складає особливих труднощів. Благо, спеціалізовані сайти мають власні бази пропозицій від приватних та юридичних осіб. Однак, як відкинути непотрібні оголошення та серед такого різноманіття відшукати квартиру своєї мрії.

Для цього потрібно зайнятися докладним вивченням максимальної кількості джерел інформації. Попри безліч пропозицій що є в інтернеті, не завадить погортати місцеву друковану пресу. Чим більше пропозицій що підходять ви вивчите, тим простіше буде прийняти правильне рішення.

Важливо чітко розуміти, що процес пошуку нерухомості забирає багато часу, який потрібно виділити у своєму щільному графіку. Добре якщо вийти, розпланувати все заздалегідь, адже покупка квартири – відповідальний та довгоочікуваний крок, на який багато українців вирішуються один раз в житті.

Оглядаємо квартиру перед підписанням договору

Багато вітчизняних покупців, оглядаючи житло, не бачать важливих дрібниць. Тільки розуміючи, на що дивитися, можна адекватно оцінити стан житлоплощі. Для цього добре, бути трохи будівельником, дипломатом та ріелтором або мати серед знайомих досвідченого фахівця.

Огляд квадратних метрів доцільно проводити днем, коли яскраве світло не приховує дефекти. Але обов'язково пам'ятайте, що, купуючи житло, ви отримуєте не тільки житлові та нежитлові приміщення, а й документи, що підтверджують права володінням нерухомістю. Краще, якщо в укладанні договору буде брати участь досвідчений нотаріус, від очей якого не сховається жодна помилка.

Оформлення попереднього договору та внесення завдатку

Процедура офіційного оформлення дорогої операції, не забирає багато часу або сил. Складніше до підписання договору зібрати всю необхідну документацію, яка супроводжує дорогу операцію. Щоб процес юридичного оформлення житла не затягнувся на невизначений термін всі документи краще підготувати заздалегідь.

Щоб продавець несподівано не передумав, або не уклав угоду з іншим покупцем потрібно передати завдаток та скласти попередній договір, який є своєрідною страховкою, яка підтверджує всю серйозність зацікавлених сторін.

Попередній договір обов'язково повинен містити наступну інформацію:

  • остаточний термін угоди, коли буде проведена передача грошей та документів;
  • сума покупки за вирахуванням застави;
  • яким способом буде проводитися розрахунок;
  • на кого покладено витрати за послуги нотаріуса;
  • термін виїзду колишнього власника з квартири.

Всі ці деталі повинні враховуватися в попередньому договорі. Інакше при складанні остаточного договору може виникнути безліч розбіжностей між покупцем та продавцем. Тому будьте уважними та нехай куплене житло приносити радість всім членам сім'ї.

957