Як правильно вибрати вторинну квартиру в Тернополі?

Як правильно вибрати вторинну квартиру в Тернополі?

Придбання квадратних метрів безпосередньо у власника – оптимальний варіант, для людей які мріють відразу заселитися в куплену квартиру. При цьому покупця чекає безліч проблем, які супроводжують дорогий захід. 

Попри те що угода може здатися досить складною, не варто опускати руки. Якщо слідувати порадам досвідчених ріелторів всі ризики можна звести до мінімуму. Головне проявляти пильність та не вірити вмовлянням продавців.

Правильно оцінюємо перспективи

Остаточне рішення про самостійну покупку житла в Тернополі прийнято, та перше що треба буде розв'язати покупцеві – що він очікує від майбутнього сімейного гніздечка? Обов'язково оцініть фінансові можливості та необхідність залучення кредитних коштів. Це дозволить відразу відсіяти пропозиції що не відповідають вашим перевагам.

На наступному кроці визначитеся з бажаним варіантом житлоплощі. Можливо, для вас вигідніше виявиться придбання квадратних метрів в новому житловому комплексі на ранній стадії будівництва. Плюс до всього в новобудовах покращене планування приміщень та нові комунікації. Але вам доведеться чекати, поки будинок буде введено в експлуатацію, займатися фінішним ремонтом та слухати, як свердлять сусіди вранці у вихідні дні. Якщо ж шукати нерухомість серед пропозицій вторинного ринку можна розраховувати на наступні переваги:

  • повністю обжитий мікрорайон з усталеними об'єктами інфраструктури;
  • будинок вже успішно введений в експлуатацію;
  • покупка житла можлива з фінішним ремонтом та навіть предметами меблів;
  • можна придбати житло поруч з постійним місцем роботи або дитячим садом, куди ходять маленькі діти;
  • можна заздалегідь познайомитися з сусідами, які проживають на сходовому майданчику.

Є в пошуку вторинної нерухомості негативні моменти: комунікаційні мережі занадто зношені, не сама чиста юридична історія та інші малоприємні сюрпризи. Тому доведеться самостійно перевірити безліч інформації про продавця квартири, а також упевнитися в наявності всіх документів на житло.

Що впливає на ціноутворення вторинної нерухомості?

Перш ніж зупинити свій вибір на конкретній квартирі важливо чітко розуміти, що впливає на зміну цін на вторинному ринку нерухомості. В першу чергу вартість залежить від розмірів житлоплощі, кількості кімнат, поверху розміщення та інших особливостей житла. Також потрібно розуміти, що дорожче квартира обійдеться в центральному міському районі з усталеною інфраструктурою. Впливає на ціну технологія будівництва – житлоплоща в панельних будинках на 10-15% дешевше аналогічних об'єктів в цегляних багатоповерхівках.

Приділіть особливу увагу транспортній розв'язці району. Якщо будова знаходиться на околиці, важливо щоб поруч були зупинки наземного громадського транспорту. Не менш важлива екологія місця, де розташовано житлове будівництво. В ідеалі краще, щоб будинок оточували парки та природні водойми. Ні в якому разі не купуйте квартиру поруч з промисловими виробництвами що працюють.

Пошук пропозицій в інтернеті

Займаючись пошуком пропозицій, не обмежуйтеся тільки місцевою друкованою пресою. Сьогодні масу можливостей надає всесвітня павутина інтернет, де є досить серйозні сайти нерухомості. Завдяки цьому купити квартиру в Тернополі, можна регулярно переглядаючи оголошення, які значно наблизять час здійснення довгоочікуваної угоди.

Не віримо розповідям продавця

Навіть якщо продавець привертає до приємної бесіди, ні в якому разі не вірите його розповідями. Багато продавців вміють красиво піднести гідності нерухомості, як би ненароком забувши про недоліки квадратних метрів. Щоб не попастися на виверти шахраїв обов'язково перевіряйте слова власника квартири, звіряючи їх з даними в документах. Приділить увагу наступним моментам:

  • корисна та реальна площа нерухомості;
  • наявність незареєстрованого перепланування;
  • особливості прокладки електропроводки та комунікаційних мереж.

Але найважливіше з'ясувати наявність всіх необхідних документів на житло в Тернополі. Якщо відповідна документація є, обов'язково перевірте правильність її заповнення, звернувшись до нотаріуса.

Послуги професіоналів – допомога або обман

Багато хто вважає, що допомога фахівців – це звичайна викачка грошей. Отже, немає сенсу розлучатися з 4% від угоди. Але не обов'язково платити професіоналові нечувані гроші. Адже завжди можна довірити фахівцеві тільки частину угоди, в якій ви погано розбираєтеся. При цьому досвідчений ріелтор не тільки виявить всі помилки в договорі, а й значно заощадить ваш час.

1.21K