У чому суть страхування майна громадян

У чому суть страхування майна громадян

Наразі, страхування майна громадян в Україні є добровільним. Кожен, хто цінує свої матеріальні надбання, може убезпечити їх використання, звернувшись до страхової компанії по укладання відповідного договору. Однак варто заздалегідь визначитись, яке саме майно і від чого необхідно застрахувати.

Види та ризики страхування майна громадян

Законодавством передбачене страхування трьох основних видів майна фізичних осіб: майнові цінності, житлові будови, квартири, які знаходяться у приватній власності громадян. Власник майна може застрахувати як особисту квартиру чи будинок, так і будь-яку іншу будову, що знаходиться у його власності. В окремих випадках оформити договір можна на орендовані приміщення.

В Україні можливо застрахувати не тільки нерухомість, але й рухоме майно та навіть оздоблення внутрішніх приміщень. Як правило, в перелік ризиків входять збитки, завдані вибухом, ударом блискавки, пожежею, розгулом стихії, впливом хімічних та інших рідин, незаконних дій третіх осіб (грабунки, крадіжки та інше).

Для оформлення страхування укладається загальний договір. Однак існує перелік цінностей, для страхування яких необхідно укладати спеціальний договір. До них відносять майно, яка має високу цінність, як-то комплектуючі запасні частини, предмети антикваріату, картини та інше.

Страховий випадок

Перелік страхових випадків та умов виплати за ними коштів визначається договором, що укладається між страховою компанією та власником майна. Але за загальним правилом компенсація не може перевищувати загальної вартості об`єкта страхування. У разі настання випадку, визначеного договором, власник має викликати представників органів МВС чи МЧС, а також повідомити про подію страхувальника.

Останній направляє на зазначене місце співробітника, який має встановити, чи дійсно випадок відноситься до страхового, чи не завдав шкоди майну сам власник, розмір завданої шкоди, причину, яка викликала негативні наслідки, виявити інші нюанси, які можуть вплинути на подальші стосунки між сторонами.

За фактом огляду складається експертний висновок, на основі якого експертна комісія встановлює розмір відшкодування збитків.

Надійний страхувальник в Україні

Страхова компанія «Кий Авіа Гарант» пропонує дві основні програми страхування майна громадян. Програма «Експрес квартира» стоїть на захисті вашої нерухомості, а програма «Експрес квартира + відповідальність» охоплює договором не тільки нерухомість, але й відповідальність за користування нею. 

До того ж, співробітники компанії завжди готові скласти індивідуальний договір за домовленістю з клієнтом. Гарантією надійності страхувальника є його 17-річний досвід роботи та високий авторитет на ринку страхування в Україні.

1.27K